Bayi 7Bulan Tidak Mahu Menyusu

Bayi saya dah 7bulan dh makan 3x sehari, masalahnya saya risau bayi tak mau menyusu. Bayi sepenuhnya menyusu fm.. Ada tak ibu² yg mengalami situasi seperti saya.??

1 Balas

Bila bayi dah mula makan, bayi bukan lagi sepenuhnya menyusu fm. Bayi saya dah 8 bulan. Bila bayi dah mula makan, memang sangat kurang menyusu. Kalau bayi mintak menyusu, kita susukan je macam biasa. Selagi bayi kenyang dengan makanan, ibu jangan risau. Jangan lupa bagi bayi air kosong jugak tau. Semoga urusan puan dipermudahkan