Alergik minum susu

Bayi saya berusia 6 bulan mengalami kemerahan/ruam (alergik) di muka selepas minum susu (ENFALAC STEP 2), dan pandai hilang sndiri dlm beberapa jam. Sebelum ni dia minum susu jenis soya saja, okay x pernah merah tp selepas 2 minggu tukar susu kepada susu lembu dia jd mcm tu. Adakah susu penyebab alergik?

4 Balas

Ur baby 6 months. Tp minum susu Enfalac Step 2? Sepatutnye baby 6 month still Enfalac Step 1. Check kandungan dlm susu tu mgkn ada bahan lain x sesuai. Kalau ikutkan bg baby minum formula milk ikut umur die. Sbb tu ada step 1, step 2, n so on...

Yeah kemungkinan alergi tu memang tinggi. dah check dgn doktor tak?

Alergi. kalau boleh dapat kan nasihat dari doktor

tukar susu lain