Bayi 2 bulan 2 hari minum susu banyak mana

Bayi saya berat 4.4kg. sebelum ni sy hanya bagi susu bila bby menangis . Start 2 bulan baru kerap sua susu. Kdg bby mcm tk nak susu dia biar meleleh dan main2 dengan puting pdhl buat susu 2oz je tu pun tk habis ada lagi suku dlm 0.5oz . Klau bgun tdur pula bby lpr 2oz skjp je hbis bby mnum laju . Sepatutnya sekali minum berapa oz atau bayi minum sikit2 tapi kerap? Bby minum susu formula. Saya rasa cara saya salah. Bila baca dlm ni Sebetulnya berapa oz dan berapa jam skli kena bg susu. Kalau mlm plk berapa jam kena kejut anak minum susu. #PleaseHelpBund

4 Balas

follow demand baby. tak perlu feed baby on time dh. masa dlm pntg mmg perlu kejut baby utk minum susu sbb nk kurangkn kuning baby. ada je baby mmg minum 2oz. mgkin susu fm yg dia minum pekat jd baby kyg lama

anak sye dlu still feed by hours.. 2 oz 2 jam lps tu tgk rutin dye mcm mne..

2 ke 3 oz utk gap 2 ke 3jam. kalau dh 3jam xnak susu awk kena bagi je dia menyusu

12mo ago

betul. baby sy 2 bulan 3oz, tiap 3 jam.

follow demand baby