Bayi kerap berak adakah beralih bulan

Bayi saya baru masuk 11 bulan hrni. 3 hari dah asyik berak kerap sehari berak 7 kali. Risau dia alah makan, cirit atau nak beralih bulan.

3 Balas

awak ada jumpa doc ke ?? anak saya pon skg 9 bulan sehari berak nk dekat 8/9 kali . sampai melecet dah . dah jmpa doc hari kedua tapi dia bagi ubat cirit birit . actly anak saya takde laa najis dia cair . tapi lepas mkn susu terus berak sikit2

11mo ago

kalau anak saya disbbkan susu formula yg dia minum , tak sesuai lagi dgn dia ..tukar susu baru ok ..

texture najis okay ke? cair? kesiannya baby. 7x macam kerap sgt je. tiada pengalaman dalam hal ni, tapi I rasa better bawa jumpa doctor.

jumpa doktor