Waktu tidur bayi 2 bulan

Bayi saya 2bulan waktu siang banyak tidur tapi tengah malam ke atas banyak berjaga, macam mana nak tukarkan waktu tidur dia?

6 Balas

sama sis..baby sy 2bulan 20ari..skrg waktu siang mmg lena tido..mlm dye kerap berjaga..klau tido pon xlena dlm 15minit bgn balik.. apa yg sy buat,sy layankn je..biasa baby bgn menyusu dlu,pas menyusu,borak² ngan dye n buat tummy time..tummy time biasa xlame pon..n klau dye rasa dye dh puas berjaga,dye bg sign mcm menangis..time tu sy tido kn dye..n ulang smpai dye tido lena..penat mmg penat,ngantuk mmg ngantuk,tp nk paksa dye tido mmg xla..meraung² plak nti..🤭

Sama sis.. sy biar je dia tidur bila2 dia nk sb nanti dia nangis kesian kalau halang dia dri tidur.. nnti 3bulan ke ats org ckp mlm dia tidur lame. Cume kalau sy mlm mmg ttup lmpu. Siang buka tingkap biar cerah.

sama ank sy ..nk msuk 2 bulan time tgh mlm la dia ajak berjaga .. mslahnya nk suruh borak layan dia ..kalau tk layan dia ngis 😆.bwah 3 bulan ni biasa layankan je sbb baby lom knal siang or mlm ..

Cara sy layankn ja, nti akan bertukar.. klu mlm cuba gelapkn bilik utk bgi signal beza pgi & mlm.. cuma umur ni x perlu mau bgi pksa tahan bngun ka apa, kesian dia.. dia masih perlu tdur yg byk lg

Kalau mcm saya, time dia terjaga siang tu kerapkan aktiviti cth tgk flashcard or buku dlm brpa minit lpstu borak borak dgn dia. Tp kalau dia tknak, saya tkde paksa dia