Tumpang tanya ?

Bayi dalam perut mmg susah bangon pgi ke ? ?Pg td dia gerak² dri kui 5 am smpi laa 8 am td .. Neh dlm pkl 10 am sy cbe kejut xmau² bangonnya .. Minum air sejuk , bkk ngaji xnak gak .. Tp kalau malam bkn main aktif .. ??Jenuh laa ibu nak kira mcm ni nakk oii .. #28week #ttc5years

13 Balas

Normal tu sis... 😂😂Mlm pling aktif xleh bwk bncng... Pusing 360 drjh kekdg tu xleh menahan d buatnye... Tp siesly tu moment pling indah tuk mommies2 ms preggy.. nti dh bersalin..msti rs rindu bile tringat that moment..hehe😂😂🤣✌

4y ago

Bestnya. Sy baru 12 minggu . Belum rasa lagi. Hehehe

Sy alhamdulillah. Siang dia aktif jugak, malam tu selalunya sy usap² perut cakap suruh dia tidur jugak. Sebab ibu nak rehat 😅

Haha, sama la kita. Kadang2 risau betul. Nak tick kat buku pun takut tak cukup 10 gerakan. Kalau malam tu melebih2 10 gerakan dia

Hehe sama laaa. Jenuhh pujukk suruh bangunn.. kdg2 smpai nangis 🤭🤭 Sy selalu duduk. Bila dia sempit dia bgun 😅

samalah sis. sblm ni elok je dia gerak² tp bila dah time minggu nak kire 10tendangan dah lain mcm je dia gerak😂

Sama ngan baby saya dulu. Dia rasa mcm dlm buaian bila ibu byk bergerak...tu yg lena tido. Klu kita baring, dia aktif

Sama lah tu sya pun mcm tu sampai kul 2pgi pun msh aktif

Normal..bila ibu nk tido la,,,bb aktif bergerak..🤗

Biasa tu sis. Yg pnting ckup 10x dlm shri

ehh sama 😅 mlm nk tidor la dye active