bayi nafas berbunyi..krooh..krooh..

Bayi bila nafas je berbunyi mcm Ada kahak dlm tekak dia.. Bkn xnk bwk g klinik,buat Masa Dan keadaan skrg Ni ssh sikit, pantang pun sendiri..suami bertugas luar kawasan .Ada Tak kawan2 tahu mcm mna nk hilangkan bunyi Dan cairkan kahak.. Ubat or krim tuk sapu..bayi usia 1bulan.. Mak sedih x tahu nk ckp

8 Balas

Anak saya pun macam tu jugak.. Bile refer doktor mase check up sebulan.. Doktor kate tu normal.. Pasal saluran pernafasan die belum membesar..

you baby cream.. herbal cream..mayyacream.. Cuba je mcm2.. alhamdullilah kurang skit kahaknya .

Cam sya dlu bagi uap kan dgn air panas(bkn panas mendidih ye ) campur minyak angin baby

Anak sy camni.. 5bulanbaru hilang tu pun kadang2 ada lagi.. Nanti checkup bole tanya doc

3y ago

Kne dr mse dlm pantang ke atau leps pantng bru kne?

Sy pnah mase ank no2..doc cek normal..mgkin mase lahir hrtu lendir dye xhbs kn sedut

3y ago

sy xprasan..baby sy byi cmtu time dye sejuk jew..n bby sy byk jeluak skli kluar lendir² sume

Normal. Anak saya sampai 3 bulan baru hilang. Sebab saluran tak matang lagi

3y ago

iye betul. rajin time mandi tepuk2 belakang badan baby

Sy pun alami bgtu, doc jwb normal utk baby masa tu

Cuba elakkan baby kena kipas atau benda2 sejuk