Waktu tidur

Bayi 6 bulan#firstbaby

2 Balas

Kalau baby dah mengantuk, tidurkan aje. Takde waktu yg tetap, ikut pada baby masing2. Mcm baby sy, umur 6bulan juga. Wlpn dah tidur panjang time malam 12jam, pagi lepas sejam lebih dia bangun, dia dah minta nk tidur semula. Sy tidurkan je. Baby bkn boleh kita paksa utk tahan ngantuk mcm dewasa 😁

baby 6 bulan berjaga 3 - 3.5 jam... lepas tu tidur. klau tidur malam pun dah boleh lena sampai pagi atau bangun menyusu 2 kali.