Baru scan smlm ada 2kantung tp janin xde..berkecai pnantian slma 7thn..Allahuakbar bkn rzki kami😭😭

Baru scan smlm ada 2kantung tp janin xde..kosong..berkecai pnantian slma 7thn..Allahuakbar bkn rzki kami😭#firstbaby

11 Balas

Allahuakbar. Sabar sis. Pertama kene cek semula berapa minggu kandungan sekarang? Kalau terlalu awal, memang susah nak nampak baby yang baru nak jadi. Kemudian sis scan perut atau scan TVS melalui bawah? Scan perut lagi lambat boleh nampak baby & kene minum banyak air sebelum scan. Sis tunggu 2 minggu mcm tu, kalau masih xperiod, cek semula UPT. Kalau masih positif scan semula. Cuba scan di klinik lain pula. Ultrasound scan pun bergantung kepada skill orang yang scan terutama semasa awal kandungan. Semoga ada rezeki sis 😊

4y ago

suka comment sis.. bg smngt dkt dia😊. ada org siap kecam prtnyaan org lain.. sbr je la..

mengandung berapa minggu sis..kalau bru dalam 5-9 minggu masih awal nak detect sis.ada juga yang dah 3 bulan bru dapat detect janin..sis buat scan Tvs..insyaallah dah boleh detect..

berapa minggu tu..kdg2 scan terlalu awal pon mmg xnmpk janin mcm saya...saya hold lgi beberapa minggu dan scan semula dh ada janin dlm kantung time tu

awal lagi kot sis, sabar sis insyallah ada rezeki. kalau awal sangat memang tk nampak lagi. nanti cuba pegi check lagi okay 🥰

sbr ya sis kami dsini doakn smua3 ibu2 yg mnnti zuriat dbrikn rzki zuriat...in sya allah...mngkn terllu awl...

bpe minggu sis?? insyaallah mudahan2 ad rezeki tu.. mgkin sbb awl lgi tu.. doa yg baik2 ye sis..😊

brapa weeks sis pergnt..? kalau awal lagi mmg nmpak kantung ja..

Moga ada rezeki buat sis.. InsyaAllah suatu masa yg tepat..

awal lagi kot...tgu sikit lagi...insha allah...ade tu

Allahuakbar.sabar sis.InshaAllah ada nti tu.