Pregnancy

Baru lepas balik dari klinik buat pregnancy check up. Dr ckap memang confirm pregnant 6 weeks tpi bila scan belum nampak kantung lagi. Is that normal? Sbb saya ni second pregnancy. First pregnancy dulu fail sbb miscarriage.. so now masih ada rasa trauma tu.. #bantusharing #advicepls

17 Balas

Sebaiknya scan antara 8-12w puan.. nasib jgk la sstgh org scan 6w tu kalau blh dgr heartbeat.. ada sstgh org lmbt, 10w above baru nmpk & dgr heartbeat. Moga yg baik² utk puan ya..

kne tvs scan klw bru 6 weeks..mse 6 weeks,saya dh nmpk kantung..scan perut mmg xnmpk. saya mse 9 weeks pon,dctor still bt tvs scan..lps pd tu bru scan biase..

sy aritu pn mse scan 6 mnggu xnmpak sis .. doc repeat scan mse 8 mnggu bru nmpk .. tp mse 6 mnggu tu sy mmg bedrest..

1y ago

hehe .. sy fhm sis ... sy ada 2 org anak yg tgh lasak sgt .. rumah bersepah tu biase .. nk xnk kne pejamkn mata je🤣 sbb sy ni kehamilan berisiko ..

spttnya dh nmpk kantung utk 6w. perlu tahan kencing sblm scan ye

Normal . Sbb saya pun 8 minggu bru nmpk kantung

ada buat tvs scan tak?

Normal.. check lagi 2 3 minggu