Perut Mengeras

Baru dapat berita daripada seorang kenalan yg mengandung 9 bulan, bayi dalam kandungannya meninggal dunia selepas sedar pergerakan bayinya kurang dan perutnya sentiasa mengeras. Beliau rujuk ke hospital keesokan harinya namun bayinya telah pun meninggal dunia. Rasa sedih dgn berita tersebut kerana sy juga masih menunggu hari untuk melahirkan (38w). Doakan sy dan baby selamat. Normal ke perut selalu mengeras walaupun pergerakan bayi aktif dlm perut?

13 Balas

sama dgn sy.. ank syurga sy meninggal dlm kandungan masa 30weeks bln lps.. 😭

5y ago

Thank you sis. Sy mmg hanya mampu berdoa je byk2 supaya semuanya dipermudahkan. Same goes to you sis. Semoga Allah permudahkan semua urusan sis.

Perut kerap mengeras tp bby aktif tu contraction sis.

Kalau 23 weeks baby kurg gerak mcm ne plk ye.sb baby sy ssh nak rasa dia begerak.bila check kt klinik.doc kt surh kira dlm ms 12 jam klau ada 1 gerak kan dh ok.

5y ago

23week baby masih kecil, ibu tak dpt rasa sgt bila baby gerak. Sebab tu missi minta kita kira time 28week