Trimester 3 , sy dah 38 minggu lbh bru dpt keputusan terkene GBS pulak😅..doakan sy dipermudahkan ya

4 Balas

Sis mintak buat test gbs ke? Keputihan sis byk x? Sy bila buat keja rumah akan keluar keputihan tp jenis cair mcm air jernih tu..xbyk pun sikit2 je n xgatal..

5mo ago

sy rasa awak kene gtau misi pasal ni risau jugakk pasal keputihan ni even tak gatal .. nt misi gtau ape perlu buat ... mcm sy ni nak beranak bru kene gbs sebelom ni pernah swab sample keputihan masa awal pregy result ok .

kalau terkena GBS , masa nak melahirkan tu procedure dia mcm mana ya ?

4mo ago

Saya pun GBS+, dr cakap kalau bersalin normal, sebelum bersalin tu hospital akan on antibiotik utk elak baby kena jangkitan. Czer takda masalah sebab tak lalu area bacteria tu..

Kena buat pap smear ka sis ?

semoga dipermudahkan puan

5mo ago

terima kasih ☺️