Ai sis semua...sy nk tnya ada tak yg mcm sy mula sakit tulang pggung 25w... Mkn ubat apa ya bg ilang

6 Balas

Doktor saya cakap boleh makan paracetamol kalau betul-betul sakit belakang tu. Make sure paracetamol tu yang ibu hamil selamat ambil. Tapi saya masih tak berani makan ubat tambahan. Saya minta suami urut kat bahagian punggung tu je. Tu dapat bantu juga. Lepastu doktor saya ada nasihatkan juga, cuba baring atas lantai. Macam orang jepun. Bagi tulang belakang tu betul balik. Saya ada cuba juga. Membantu walaupun tak hilang 100%.

Kalau sakit2 tulang atau gigi ni mungkin boleh mkn pil kalsium atau minum susu..sy masa sakit gigi bila minum susu hilang sakit gigi tu..dan mlm2 kurang dah kejang kaki bila mengeliat..

urutan suami je sis ubatnya 😅 nak telan mana2 ubat tak berani sbb takut effect dekat baby. kalau suami tak de pergi work cuma baring dekat lantai simen je tapi jangan lama

Saya pun ada rasa sakit, bila baring dkt lantai beralaskan karpet tu pehh rasa nak macam kena luruskan balik tulang2 yg ada. Skrg tgh 24w..

9mo ago

Kannn, rasa macam krup krap segala tulang area pinggang punggung 🤣🥲🥲

sayaaaa tapi x makan ubat apa apa sebab x berani

9mo ago

sama, mmg sakit dkt tulang punggung tp xberani nk mkn ubt apa2

panadol je selamat sis