Hi,I ini baru masuk 30 minggu ,tapi doctor scan bagitau kepala baby besar.ada sesiapa boleh jelas

1 Balas

setiap kali appointment dorg akan scan. drpd scan, boleh tahu anggaran berapa minggu utk kepala, perut, tulang kaki. cntoh klau puan 30 minggu, tp ble scan kepala baby lebih 2 minggu yg sptotnye cntoh nampak 32 minggu, so tu mknanye besar dr umur dia. Apa sebab besar? byk sebab. boleh jd normal, boleh jd x normal. mereka akan followup scan slalu.

10mo ago

tq sis ,ya betul doctor ada suruh I scan balik 32 week.tapi I rasa panic terjadi apa apa