Hi mommies 👋🏻 ada x sama mcm sy ada masalh berat bdan yg xnaik2?🥲 Smpai nurse suru refer dctr🥹

4 Balas

Mcm saya dari buka buku pink 8w smpai 12w trun 3kg, tapi nurse monitor dua minggu skli, dia risau, sbb baby sedang membesarkann. So kalau drop lagi kena refer doc and amik darah takut ada masalah lain, tak pe sis ikut je, mgkin itu yg terbaik. Saya hari tu nasib naik gak, 100gram je, nurse kata tak pa jnji naik, tapi masih dalam monitor dia

Sama macam saya. Dah 17weeks berat maintain 42kg sebelum and selepas mengandung. Asalkan baby sihat dan berat dia normal dah cukup buat saya. Lain lain tu ikhtiar je makan & minum supaya berat bertambah. InsyaAllah you can do it ❤️

berapa minggu dah? berat dah berapa lama statik?

1y ago

tak apa. awal tu pun saya turun 3kg. 40kg ke 37kg. teruskan je makan mcm biasa. saya sampai jumpa doktor pakar sbb risau. tapi dia kata asalkan berat baby menaik normal, takde masalah dgn berat kita. sampai bersalin berat saya 47kg je. alhamdullilah baby berat normal je

sama lah kita sis