Assalamualaikum ibu²..nk tanya normal ke prgnant 32 weeks baby dlm perut dduk dlm posisi songsang??

7 Balas

Normal sbb baby masih boleh pusing2. tp sis pun dah kena follow tips or pujuk baby biar dia pusing juga. Mcm saya dari 32w songsang & nk masuk 36w pun masih songsang pastu sakit bersalin dah. Terus kena czer. Doctor kata maybe sbb baby besar & air ketuban pun ngam2 je jadi baby dah susah or malas nk pusing sbb ruang dah limited bagi dia

9mo ago

True story saya pun rasa baby sedu kt bawah dulu. Tak sangka bila scan songsang 🤣 Saya pun tak tahu sama ada time dgr baby sedu tu kepala di bawah then masa scan dia sempat berpusing ke kan. Tp gap tak sampai brp hari pun

Sy pun baby songsang pula 32 minggu ni, hari tu check 28 minggu elok je pusing ke bawah. 😅 tapi dr kata normal dan boleh pusing lagi, air ketuban pun masih banyak lagi.

Normal sis , sebab saya 32 week sekarang ni punn baby masih dalam posisi songsang 37 week tuuu kedudukan baby sepatutnya dah kebawah .

yap setuju normal. in syaa allah by time akan berpusing

normal. awal lagi. 36 ke atas still songsang tu ye kena risau

9mo ago

ouh..normal la 32week kedudukan songsang tu..oky² ..tq sis😊

Normal sis masih dapat pusing lagi tu

Still ada ruang utk baby turun.