Hai mommies ... Nak tnya normal ke masuk trimester kedua ni ,slalu sakit bawah perut?

8 Balas

Sy pun sama. Sakit dia tu kadang rasa macam senggugut pun ada. 2x dah jumpa doctor. 1st jumpa pakar, 2nd jumpa doctor swsta biasa je. Dua2 doctor cakap normal sebab muscle kita nak mengembang and bby nak membesar kan. So, kene tahan sikit lah ye😅

sy pun alaminya tp terjadi skit dan jarang2. Ha ah rasa cramp kat area uri tu. Istilah dia panggil "round ligament pain". Normal fasa perut tgh mengembang. Sy pun Disember Birthclub mummy. Kita sama bulan due 🥳

yaa sis sama sy pn trimster kdua tgh alami apa yg sis rasa kdang smpi sy tekan sbb sakit sllu cramp bgian pundi kncing belah kanan hopefully sis dan sy baik²,sihat saja

rasanya normal jer tu..sya 2nd trimester pun sama perut selalu cramp. tapi tnya klinik kk ckp normal rahim membesar..slagi tak bleeding insya allah baik² saja

Sye pon, usually mse pkol 9++ to 11++ pagi, mcm senggugut tpi 3, 4 kali seminggu. Sakit wooo, terduduk kt office😅

Kalau selalu sakit and cramp macam senggugut tu better jumpa dr

normal sbb saya pun tgh alami jugak skrg ni

hmm kalau kerap sakit better check dr la