Saya baru je scan 9weeks and nampak multiple cyst. Normal ke ibu mengandung ada cyst ?

2 Balas

Saya masa scan 4w doc scan ada cyst kiri dan kanan. Kecil saje. Tp risau lah jugak. Doc kata tk perlu risau.. lama2 akan kecil.. saya scan semula 6w baby mkin besar, cyst dah start mengecil. Kena jaga makan doc kata. Kalau cyst makin besar doc akan refer ke hospital terus..

Saya masa scan 8 weeks doc detect ada cyst, then scan balik masa 10 weeks cyst makin ke cik, now 13 week cyst alhamdulillah dh hilang.. insyaAllah mkin besar bby, cyst tu akn hilang, klau cyst makin besar doc akn refer ke hospital sama ada buat operation or tak..