Hi mommies, boleh share x sesiapa yg ada pengalaman pakai IUCD? hehe nk tahu pengalaman org mcm mn

1 Balas

Hye sis Saya pkai iucd dah 2 tahun Sebab pakai sebelum ni saya cucuk depo tapi keadaan hormon tak mengizinkan so doctor suggest tukar pkai iucd… Alhamdulillah tak sakit masa pakai tapi makesure masa nak pakai tu kena time period Saya pakai time tu period dah hujung2 Takda kesan sampingan Period regular every month Tak rasa apa bila bersama Semua okay Harga murah Very recommended

2mo ago

Yang tu saya tak pasti… doctor pernah bagitau saya yang jenis iucd di klinik swasta n kk tak sama… sekarang tak tahu laa macamana… Nanti nak pasang better sis tanya dulu nurse macamana procedure nak pasang… Kena pasang time period ka? Kesan2 sampingan macamana? Kos? Tempoh? Risiko jangkitan? Jenis iucd? N hal ni kena sembang n bincang n bagitau suami sama sebab suami kena tau hal ni… kalau boleh masa nurse terang tu better suami ada sekali. Suami kena tahu itu pengorbanan kita isteri untuk rumahtangga..