Hi, saya pregnent 7weeks, tapi saya craving pedas2 sambal2 like pak gepuk tu. Boleh tak makan ? 🥲

4 Balas

sama lah dgn saya..dulu xsuka mkn pedas..n skrg pregnant..klo xde pedas..saya xlalu nk makan..sye bedal je mkn pedas tu..tp berpada² lh pedasnya😅..alhamdulillah dh nk msuk 8weeks..n scan xde pape masalah kt baby..

1y ago

Kannn, saya craving pak gepuk hari2 dengan bakso mercun 😂

same like me lah haha.. sblum pregnant x suka pedas pun, tgh pregnant ni asyik berair mulut teringin mkn pedas/sambal..saya mkn je tp berpada2..

1y ago

Kann, pak gepuk jee saya nak hari2 😃

Boleh, tapi kalau awak ada pedih ulu hati atau alahan, elakkan dulu makan pedas2.

Boleh, kalau tak tahan pedas elakkan