Macam mana nak ajar anak tidur sendiri balik tanpa mengempeng bile terjaga dari tidur? Anak 16bln

1 Balas

dh try pura2 tidur? sstgh budak bila tgk sekeliling dia semua tidur, dia sambung balik .. mcm sy dgn anak sulung sy (laki) mmg xtidur siang, umur 4tahun, adik dia setahun 4bulan, sy mmg tidurkan adik dia tu, sbb jenis klau siang berjaga, mood dia akan jdi xbaik .. jdi tidur lah 2 3jam, pgi mmg xtidur, sebok main dgn abg nya .. sbb bgn tidur pun lmbt, nk dkt 10pgii 2beradik ni .. kdang adik dia ni mmg boleh tidur straight, xjaga lgsg 2 3jam, kdang akan terjaga, jdi sy dgn abg nya mmg akan pura2 tidur .. dan dia pun ikut sama 🤣 try la sis