Papsmear yg latest ni kite kne buat test kit sndiri ke kt toilet? Or nurse yg buatkn ya?

5 Balas

Setahu sy mmg nurse yg buat sbb nk swab cervix & check dlm tu. x tau pula klu mmg ada alat yg boleh check sendiri.

papsmear ke vaginal swab ? kalau papsmear rse kne nurse or doktor yg buat sbb nk amik sample kt servik ..

kena masuk speculum (mulut itik) macam mana awak nak buat kat toilet😅

Sy buat haritu nurse yg buat

4w ago

Klu pnglaman sy x sakit pn cuma rasa x selesa je. Yg penting masa nurse masukkn muncung itik tu kena relaxkn muscle, klu x mmg sakit