Positive covid & positive pregnant

Bangun pagi semalam tekak rasa sakit dan mula selesema. Hari yang sama saya lewat 2 hari period. Petangnya saya terus test covid dan upt sendiri di rumah. Test kedua-duanya naik positive. Rasa happy ada, rasa sedih pun ada. Happy sebab penantian 3 tahun kami akan berakhir dengan kedatangan malaikat kecil dalam perut saya. Tapi sedihnya bila saya covid pula. Sekarang demam terus, badan jadi lemah selemahnya. Nak pergi klinik nanti lain pulak jadinya gara2 covid, tapi saya nak juga confirmation dari doctor tentang kandungan saya ni 😭

3 Balas

Sy alami nya masa anak pertama - positive covid & pregnant . Habis kuarantin kk call , utk sahkan pregnant. Alhamdulillah dh dapat dengar jantung baby masatu . Balik dari kk, tiba spotting berlarutan hingga dua minggu . Sy bedrest , tkbuat keje berat alhamdulillah anak sekarang dh 1tahun . Sis banyakkan berehat jangan buat keje berat ya . Habis kuarantin nt, sis blh pergi klinik

10mo ago

alhamdulillah. seronok dapat tahu cerita macam ni, buat semangat saya positive semula. terima kasih ya perkongsiannya ❤️

Mungkin boleh tunggu habis quarantine 5 hari than u boleh pergi check confirmation untuk pregnancy u.. Mmg kalau covid x digalakkan pergi mana2. In meantime boleh sahaja suruh husband u beli CB. That's one more accurate than other UPT.

10mo ago

Thank you so much for the comments. ❤️

moga Allah mudahkan semua urusan sis ya..