Minyak Johnson bby

Bahaya x guna minyak ni utk d jadikan sebagai pelincir semasa bersama? Sy pregnant 10minggu..ad kesan x pd kandungan?

1 Balas

kalau puan nk guna sbgai pelincir better bli yg jnis mcm sy beri ni..sy rujuk dari doctor on col nye artikel... minyak johnson baby sbnrnye tidak sesuai utk d guna pakai.. . Mengenai pelincir ketika bersama anda disarankan untuk menggunakan pelincir yang berasaskan air. Pelincir jenis ini memang mudah diserap ke dalam badan wanita dan perlu ditambah-tambah penggunaannya. Anda cuma perlu mencari pelincir yang tiada parabens dan glycerin kerana ini boleh menyebabkan keradangan dan jangkitan kulat. Pelincir silicon dipercayai mempunyai bahan kimia cyclomethicone, cyclopentasiloxane dan cyclotetrasiloxane yang boleh menyebabkan kanser rahim dalam jangka masa panjang. Minyak memang tidak disarankan kerana ini akan menyebabkan kondom anda bocor. Terdapat pelbagai jenis kondom di pasaran yang memang mempunyai pelincir sedia ada, namun periksa lagi untuk bahan kimia yang dinyatakan di atas.