Tidur malam

Bahaya untuk baby tak sy tidur menegak pandang atas..sekarang week 13..takut baby tak selesa ke..sbbnya sy dah lenguh baring ngiring kiri dan kanan..#firstmom #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Saya mula2 tidur jee mengiring, lepastu terlentang laa ngiring kanan laa. Sbbnya skrg dh hujung 6 bulan semua serba tak kena. Kadang2 tidur sambil bantal tinggi mcm duduk tu. Mana yg selesa utk awak. Tapi kalau awk bole tahan kekiri jee, alhamdulillah. Tp kalau sakit sgt, tukar2 posisi. Cume menegak tu kejap2 jee.

Ok lagi. Masuk 2nd trimester kena tido mengiring dah sis. Beli pregnancy pillow utk support confirm selesa. Tak mahal pun, nnti you compare price kat shopee k. Perlu tau tido mengiring utk avoid stillbirth and premature baby. Mengiring supaya bloodflow/ supply tu smooth dekat baby you.

Taklah. masih awal tu. Sy pun dah masuk hujung2 2nd trimester baru tidur mengiring sebab mmg dah tak selesa nak tido terlentang, sesak nafas sebab perut dah besar 😂

Saya week 16 dah start tido mengiring. Sekarang week 21 kalau terlentang baby bergolek dalam perut 😂😭

Xda masalah sis selagi sis selesa ja..