Buai eletrik

Bahaya tak letak baby dalam buai eletrik selama 1-2 jam.. buai tu sentiasa bergerak.. kalau hentikan atau stop buai tu baby menangis.. jadi buai tu sentiasa berayun.. kalau hari2 guna.. ada apa2 kesan tak dekat baby.. plez bantu sy momy2.. ank ptama.. #1stimemom #ingintahu #firstbaby

8 Balas

anak umur brapa ye? sy start letak baby dlm buai wktu umur 2bulan, sy buat ayunan yg pling slow bila dia dh tido.. baby normally tdo dlm 2-3jam jek.. bila dh 4,5bulan keatas, dia tdo 1-2jam saja.. bagi sy baby ok jek guna buai letrik, tpi atas tggjwp sndiri, kena kerap cek anak dlm buai tu..x digalakkan guna berterusan trllu lama pada baby ya.. bby sy siang jek guna buai skejap2, mlm tdo atas tilam jek..

saya pun memang on je kalau anak dah tidur sekali pun..tapi selalu kena pantau tengok kot kot anak tersedak ke apa.. kalau boleh ajar dia tidur bawah sekali senang untuk sis jugak kalau nak kemana mana nanti kalau takde buai.

sis boleh cuba dengan set tidur lena ni.. bila sapu dengan balm ni inshaallah bby sis tenang tak meragam .. tidur pom lena😊bangun pom dalam mood yang ceria. kalau sis nak cuba ikhtiar boleh www.wasap.my/60138661354

Saya pun guna buai eletkrik sejak dalam pantang. Letak paling slow sekarang dah 4 bulan pun masih gunakan. Letak ayunan paling slow bila dah lelap. Yang penting kerap pantau.

Setting bg slow jee ayun nya..agak2 nampak buai ayun manja2 baby tu.. InsyaAllah xad apa.. Baby sy pun dulu guna buai electric hari2 waktu siang shj ☺️

Saya rasa kena limitkn gak, sebab takut baby jadi pening or vertigo lak kalau jangka masa panjang

Sy hbs pantang letak bby kat buai

buai biasa tanpa elektrik