tidur bayi

bahaya tak baby tidur tangan macam ni? risauu jugak..dah betulkn pun dia pusing tidur macam ni blik..#firstbaby #firstmom #ingintahu

tidur bayi
21 Balas

anak sy tido MCM ni...yg first Dan 2nd Dari Dalam pantang,selepas tanggal Tali pusat...dorang tido meniarap sampai lah dah 5 Dan 4 tahun usia dorang sekarang ...tapi mase Tu kena make sure dorang pandai pusing Kiri kanan kepala atau Kita tolong adjustkan....ni ank no 3 sy plak 3 Bulan,start tido meniarap 2 bulan...so far ok je,kalau dia pandai alih kepala dia Kiri kanan time tido Dan xtumuskan muka ke tilam.sy ade tanya nurse kat kk,bahaya ke baby tido meniarap??nurse Kata bagus SBB Kurang risiko tersedak Susu Dan lagipon baby mmg Dari lahir tidonya MCM ni Dalam perut....

Seeloknya tidur mengiring kurang risiko terhenti bernafas @ tersedak susu. Berikan bantal peluk panjang dan posisikan anak mengiring. Supaya kalau ada susu terkeluar masa tidur boleh mengalir keluar dari mulut dan tidak ganggu pernafasan bayi.

Macam anak saya juga, sbb mmg saya ajar tidur mengiring, cuma letak bantal bagi dia boleh bernafas. Cuma kalau dia tak pandai lagi meniarap, jangan bagi dia tidur macam tu.

saya pun kadang² tdo kan baby mcm ni. lg lena dia. bagus utk bby yg kembung perot tp selalu kena perhatikan la.. bantal kain semua jgn bagi dekat..

Baby Tidur Ikut Keselesaan Tapi Amat Bahaya , So Puan Boleh Pantau Kalau Bergerak Atau Apa Sahaja , Jangan Sampai Tertutup Pernafasanya..

Kalau sy, sllu sy terus betul kan tanpa bt dia terjaga.. Tp bila dah tau cara tidur bby slalu bgtu, sy cuba letak bantal sblh mnybelahnya

ank sulung sy dulu pun tdr mcm n jg...alhdllah xdew pew2 skrg dh 5 thun

risiko Tinggi SIDS...mengiring ke sisi ok lg...bg bantal busuk ke

ank saya pun tidur mcm tu.. risau juga.. selalu diperhatikan

nmpk mcm bahaya..better sendal bantal. letak mengiring ke.