Cuma ada dua tali pusat

Bahaya ke ?🤧 saya g scan td 24weeks. Yang lain semua okay. Semua Dr cakap okay jaaa. Tapi tali pusat cuma ada dua ja. Risaunyeee

Cuma ada dua tali pusat
3 Balas

perlu refer pd specialist. Doc xnyatakan salur mn yg xde (kanan atau kiri akan effect keputusan lain). Nuchal fold juga tebal so 2 perkara tidak normal di situ. Refer ke specialist atau MFM utk 2nd opinion ya.

12mo ago

normal perlu kurang drp 0.6cm, klau lebih drp 0.6cm xnormal. perlu rujuk doc pakar sebelum 24mgg utk rescan. perlu tahu scan ni operator dependent. maksdnya lain org scan, lain bacaannya. jika xmahir scan, ralat tu besar so kena cari doc yg mahir buat scan khas ni (which is doc pakar la)

sy rasa sy pun ada check haritu dkt sono. sy pnye ckup 3 . kalau tk ckup, tkut nutrisi tak smpai dkt baby sono cakap. sbb baby sy kecik. kalau keadaan awak ni kne tgk la apa masalahnye plak kan

12mo ago

alhamdulillah kalau semua normal. cuma untuk record dalam buku pink dan pantauan dari pakar kot tu. harap tkde pape la

maaf tnye..Tali pusat kne ada brp..

12mo ago

tali pusat ada satu je. dlm tu akan ada 3salur