Need help me

Bahaya ke kalau uri bawah?

9 Balas

Kalau uri kat bawah and blocking laluan keluar bayi, yes bahaya sbb kena czer. Tak boleh beranak secara normal. Awk dah berapa minggu? Saya dulu uri kat bawah jugak tapi lama lama uri naik atas sebab bayi membesar dia tolak uri naik atas. Normally doc akan take serious bila dah 30week ke atas

1y ago

saya first baby memang czer. Kali ini saya tak nak czer lagi.

Uri dekat bawah ni terbahagi kpd beberapa jenis. Kena tanya doc type yg mana. Sy masa pregnant dlu minggu ke28 Uri dkt bawah tapi x Blok laluan. Doc ckp masi boleh naik. Sy kurangkan bergerak, tiap2 malam Cuba tips org cara naikkan uri. Syukur minggu ke31 uri naik..

1y ago

ya ke saya pun sama juga 28 minggu scan doctor kata uri bawah sangat kena jaga²

Sy masa 28 minggu uri di bawah.. Alhamdulillah scan 32 minggu uri dh naik atas.. saya sujud lama & buat posisi baring kaki ke atas mcm bentuk L.. dalam masa yang sama banyakkan berdoa dan bercakap dengan baby pujuk naikkan uri

bahaya if 32w atas. jika bawah 32w masih ada harapan. uri bawah juga ada type 1-4 jika tutup terus jalan keluar dan berlaku pendarahn kena refer terus ke hospital

bhya sis, as long tkde bleeding shud be ok..nanti doc akn repeat scan msa 32weeks utk scan kedudukan uri kat mana..

Bahaya kalau block laluan. Tips kena kerap sujud setiap hari untuk alihkan uri dari tutup laluan

bhya sis tgk pada PP type apa..

doctor kata sangat bawah kena jaga²

1y ago

ok sis tq...

bahaya!