Taknak Mual

Bagaimana nak hilang/kurangkan mual? ##ingintahu #firstbaby #1stimemom #jangandibully

6 Balas

Saya dulu 5 bulan yang pertama sangat teruk. Buatlah apa pun takde ape yang boleh hilang/kurangkan mual. Bila fikir balik, macam mana lah survive those days. And tabahnya suami hadap sakit macam tu. tong sampah untuk muntah akan sentiasa ada dengan saya sebab every min akan nak muntah. Dulu biskut kering je mampu telan. Even mineral water pun ada jenis je boleh, brand lain akan muntah.

saya makan skittles sour haha. mmg bekesan. nk tido je letak sebelah. kalau mual, makan tu. ade jgk cdg makan asam.

Sy suka mkn gula2 pedas, lama2 da tak mkn sbb gula tak bagus org sekeliling mara

Stanby asam boi, atau gula gula yg masam or pahit. Mcm sour or kopiko

teh halia is the best choice utk hilangkan rasa mual etc

Sy letak sikit minyak yuu yee kt hidung hehe