Bercakap dengan majikan?

Bagaimana majikan boleh membantu wanita yang melalui kehilangan kehamilan?

2 Balas

Saya rasa, cara yang terbaik adalah berikan ruang dan masa untuk pulih daripada situasi ini. Mungkin majikan boleh berikan cuti tanpa memotong gaji pekerja selama seminggu dua. Kerana selepas kehilangan, bukan sahaja perlu baik pulih keadaan fizikal tetapi emosi dan mental juga.

majikan berhentikan saya semasa spotting bleeding 15 minggu kehamilan dan beliau bagi gaji extra sebulan suruh berehat di rumah, demi menjaga kesihatan kandungan pertama, tapi ternyata anakdaku anak syurga...