Temujanji KK

Bagaimana jika kita tak dot menepati temujanji KK dgn teoat utk bayi, jika anak sulung demam dan perlukan perhatian dari ibu? Tiada penjaga utk tolomg pun dan tdk blh bawa ke KK bersam hingga dia sembuh sbb takut pula bahaya pada yg lain... Blh tak kita pergi selepas dia sembuh ? Teepaksa tunda check up bayi pulak😰 Hai pening kepala

2 Balas

Call KK, boleh tangguh appointment

2y ago

alhamdulillah bayi saya patut gi kk utk jab hari nie sbb 2 bulan..tp saya tak dpt hadir kerana anak sulung perlu perhatian sbb demam sgt.. jd akhirnye suami saya td gi kk bawa buku dan mereka tangguhkan tarikh ke bulan hadapan kerana pack sgt appt. Kata nurse td, jika blm start dos blh tangguh tp sekali dah start dos pertama x blh tangguh dos kedua..kira bulan depan diberi masa utk mulakan suntikkan..alhamduilillah settle