Bayi sering menangis apabila ditinggalkan kepada ayah

Bagaimana ingin membuat bayi selesa ditinggalkan bersama ayah jika emak sedang melakukan pekerjaan atau perkara lain. Nak elakkan kurang menangis apabila berjauhan daripada emak. #firstbaby

6 Balas

Hehe biasela tu.. Babykan kenal bau mak dia.. Selalu mmg mcm tu kalau tgh2 nggis tu dgn semua xnak sekali dgn mak terus diam.. Hihi.. Si ayah kene pandai pujuk la bwk g tgok kucing ke burung ke 😂 dodoikan, dukung.. Byakkan aktiviti si ayah dgn bby mcm mandikan, tukarkan pampers, bgi makan lama2 baby pon rapat n manja dgn ayah..

try buat skin to skin. jgn pakai baju, baby pun pakai pampers je peluk dia. selalu time baru lahir la, mungkin menjadi. rasa baby tau bau mak dia da hilang, jadi try biasakan dengan bau ayah pulak.

Bgtau ayah kna dodoi2 or dukung2 bby tu baru la ada bonding..

Minta papa dia pakai baju mak dia kejap 😅

sllu sy kena..sama lah

Berapa tahun baby tu?