Penyakit kuning

Bagaimana hendak mengurangkan sakit jaundis baby? Ank saya suda masuk hari ke-15,tp kuning masih lg tinggi...

7 Balas

nyusu..berak ..kencing bb ok x..kdg klau darah mak ayah o xleh nk wt ape..mcm sy sume ank kuning..mcm y bb skrg ni..sbln masih ade lg kuning kt muke..naik trun je memanjang ..Susu ok..kencing berak ok..berat pn naik cantik..aktf..doc kte mmg jns mcm tu..xde mslh tp kuning lmbt trun..last ambik darah nk tau ade pnyakit.. alhamdulillah xde..cume sis kne bnyk nyusu bg die berak kencing..dlm pemakanan sis..amal oren sunskist o epal ijau..tghri sebelah..ptg sebelah..kurma..pastu elakkan mkn halia..kunyit..lade itam..jamu or mnde panas2

darah sy n psgn O,lg 1 dkt KK makmal ada Srh tadah kencing baby,tp ni dah masuk 3x bawa kencing baby asyik ckp kotor ja,xphm kenapa nak ambik air kencing sdgkan da ambik darah jugak aritu. berat baby pun ada naik jugak,hrp2 baby xda la masalah kesihatan yg lain..

3y ago

baik refer tmpt bklinik, tnya result ambil darah ok ataau x...

sy n husband mmg darah o..anak 1st pun..X boleh watpe ... lama jgk anak kuning..smpai 1 masa kuning tu Akan turun gak lps prelong juadies..byk sabar n berdoa yer sis

anak sedara sy semua kuning lepas lahir.... my mom selalu mandikan guna daun belimbing buluh 2/3 kli sehari.... kuning pun hilang

macam saya : pam susu , bagi baby minum susu banyak bnyk . isnyaAllah kurang . anak 2hari je kuning

sy try mndikan dgn pkok dukung ank...berkurg tp lambat..

dekat farmasi ade jual mandian herba utk baby kuning...