anak lambat bercakap

bagaimana cara@ajar supaya anak cepat bercakap

3 Balas

Anak saya berumur 3 tahun belum boleh bercakap..yang hanya dia sebut satu satu je..contohnya mama,lapar..lepas tu mama,air..perkataan "nak" tu xde lgsg..sy jd rsau.

7mo ago

maaf macam mana dengan anak puan..skg saya mengalami benda yg sama..anak saya akan cakap bu air,bu mam,bu jalan..dia xde perkataan nak..harap puan boleh balas lg ye..

Bagi kawan dgn kawan2 yg lebih tua dari dia.. Kawan lebih tua ni boleh pengaruh anak untuk banyak cakap..

Asah sosial skill. Kena bagi berkawan dgn kawan yg petah bercakap.