Baby sy 18m baru baik dr selesema.masalah skrg ada taik/selesema yg keras dlm hidungnya..

Bagaimana cara utk membuangnya.bila basahkan dgn tisu/kain,utk korek selalu mngelupur.& mengelak.#ingintahu

6 Balas

saya selalu cuci hidung baby... atau keluarkan taik hidung yg keras apabila dia tidur 😂... sebab kalau waktu dia jaga... dia tak diam😂.. seminggu 3 kali saya bersihkan... nak korek tu mommy kene hati2 jgn kasar2 hehehe👌...

Pakai cotton buds baby awak . Die kcik je . Ada jenis cotton buds yg mcm pengorek tuu . Lepas mandi baru korek Sbb taik nye tk keras kt hidung . Boleh bersihkn slow slow Tak confiden , buat time die tido . Hehe

buat lepas mandi lagi okay sbb time tulah taik dy jady lembut n senang cuci .. tetapi tulahh kna cnfident yg x cnfident mnta buat time diorang tdur .. x der lah mnggelupur sngat ☺️

1y ago

Saya pun cuci lepas mandi hehe. Senang anak tak mengamuk. Sebab dah tahu rutin.

saya beli baby buds..kecik sikit dr dewasa punya..korek pakai tu je

sis beli korek telinga baby, sy guna yg tu untuk cuci hidung baby..

sy gune sterimar