Kuning bayi

Bacaan turun naik 10.4 11.5 12.5 9.5 10.1 Paling latest bacaan kuning bayi td 10.1.. turun naik.. Ada cara x macam mana nk bagi turun cepat..

14 Balas

Sya bersalin pd 20hb lepas, dua minggu awal dr due. Pd 22hb, doktor trus admit ward hosp ampang sbb kuning baby tinggi 17.9. Hampir ke level tukar darah. Sampai hospital trus on lampu. Sya bg mnum susu formula yg disediakan hospital setiap 3jam = 1oz dan posisi baby pula sya letak secara tiarap yg diajar oleh nurse. Baby memang selesa dgn cara mcm tu. Pd pukul 2pm esoknya kmi dah discharge. I think you should mix with fm

kerap susukan baby. 1 jam skali susukan dia. jgn bagi baby berpanas. nnt dia dehydrate. jgn jemur ke apa. kalau ada duit lebih, ikhtiar la sewa lampu biru tu. kalau nak topup fm, pun boleh. tp kalau sis bf baby, risikonya nnt baby nipple confuse.

baby saya pun mula kuning 12.7 pastu trn 10..pas dischrge dia naik balik 12.5 cmtu.pastu kami ikhtiar dgn air rebusan kucai,mak minum air sengkuang cina (bg susu bdn), pastu try beli ubat kt kedai sensei.alhamdulillah skrg dh 5.1.😊

kerapkan menyusu 1jam sekali kena kejutkan ank ,sy pun hari ke 12 bru hbis kuning dari 13.3 turun 7.7 ... sy campurkan time nyusu mlm fm siang bnykkan bf... semoga bby awk cepat sembuh dri kuning Aamiin insyallah

Baby saya first 13.7, then turun sikit 13.2.. lepas tu esoknya turun 11.2.. hari seterusnya tu saya bagi mandi dengan air kucai pagi tu sebelum pergi kk, check kuning alhamdulillah turun 6.8..

2y ago

tak rebus pun.. rendam dengan air panas ja, then bila dah sejuk sikit tu, ramas² jaa kucai tu.. pastu tapis, ambik air dia saja..

Bagi baby mndi guna air bunga kantan sis..bunga kantan tu dimasak dgn air.lepas masak..cumpurkan dlm air mndian bby.cepat trn da kng bby..

ank sy kena kuning bagi minum susu kambing. jgn bagi banyak sbb panas . kena bagi satu sudu teh . alhamdulillah turun terus kuning dia

saya mcm2 caraa ..mandi itu ini ..gosok batang wali punya pkok ..last2 kn3 ambik drh kt tgn gn air kcng sebaik kptssn smua baik ..

2y ago

ni pun pg td kne amek darah.. harap keputusan baik2 saje.. aamiin.. mcm2 petua dh cuba.. 😢

Hurm macam baby saya turun naik jaundis. Next amik darah isnin ni lepas 21hari. Moga baik2 aja insya allah

klau sy bgi susu formula je.. tu pon atas saranan doktor.. bacaan kuning dari 15.6 slow2 turun sampai 4.4