Hi Ibu..Nak tanya

Bacaan air ketuban 17.45 ni agak tinggi dctr ckp... selalu bacaan air ketuban yang normal brp?? boleh share pengalaman cara utk kembalikan bacaan air ketuban ke paras normal sy ibu gdm on dc .... setakat ni bsp sy okay je.. sy mmng dh kurang makan /minum manis lepas sy tau ada gdm sejak 17minggu.... sy 34w3hari dh nak masuk 35w dh... berat semua naik cantik je....

5 Balas

sy gdm on diet jgk. 32w scan kk air ketuban 19 . 33w p swasta scan 14.5. tnya doc kt swasta tu minggu lps scan 19, dia ckp air ketuban ni brbah2. 34w scan kk 12.5 . doc kata ok normal. alhamdulilah.. tgu 37w plk next scan

2y ago

okay sis.. ada tdi baca pasal air ketuban ni.... tq menjawab

My doctor kata normal range 5-25cm AFI (ukuran air ketuban).

selagi x kurang bawah 8 tu normal ja jgn lbih 20 ja

normal wakkk...dont worry...masi paras normal until 20

2y ago

haha..jangan fikir byk sgt...air ketuban jdi banyak sbb 1 manis kdg2 bole jdi atau karbo...

Normal 8-20 x silap.

2y ago

kan... ingtkan sy yng silap😅... 8-20 tu normal...pening dgn dctr🤣haha