normal ka baby 30w3days kepala di atas ?dan pergerakan jam 7 mlm baru genap 10

5 Balas

Untuk pergerakan baby tu lain org lain jam complete nya. Based on pattern tidur baby sendiri. Even dr pun tak boleh decide normal atau tidak unless mmg setiap hari complete pukul 7pm tiba tiba 1 hari tu pukul 7pm pun tak cukup 5 gerakan. Untuk kedudukan baby tu, kalau breech biasa nya dr akan biar dulu sampai 36w. Kalau masih breech baru dia decide utk next step. Baby saya breech dari awal pregnant sampai 28w baru dia ke bawah. Sujud lama sikit, senak pun senak la 😂 pujuk2 baby juga. Saya cakap turun la dik, biar ibu nampak muka dulu, ibu nak tengok sangat nie.

Utk week ni baby masih dpt bergerak2 tu yg kepala dia kdg atas kadang tepi.. dan klau nk rasa gerakan tu.. cuba baring ke kiri dalam masa 2 jam pantau gerakan dear.. cara lain pula, cuba minum manis atau minum sunquick sejuk ke .. InsyaAllah dia gerak.. klau tak pn , pasang music depends apa music yang sis pasang biasanya yg dia biasa dengar .. biasa baby akan respond juga.. tapi klau semua ni tak jadi juga.. kena bwk gi cek kat klinik atau hospital ye dear jangan dibiarkan. Semoga kandungan ibu baik2 shj sehat walafiat dan dipermudahkan ♥️♥️♥️

Kalau confius better g scan private or g pac. Sy 31w skrg, msa 30w hritu mmg susah gak nk kira gerak baby sbb breech jd gerakan dia lbh ke tendangan ke dlm + x trasa sgt + bz kerja smpaikan sy kene letak tgn kt perut tuk detect gerak baby, kalau nk rasa mcm slalu a bit susah sbb gerakan dia kebelakang. Bru smlm scan 31w kepala dia dh kebwh n trasa clear gerakan. Hrp2 dia x pusing dh lh nnti.

sila sis segera ke hospital yg terdekat

Normal.