39week 2day arini Masih lagi xde tanda2 nk bersalin Ibu2 ad cadangan x utk cepatkn persalinan

10 Balas

Kerapkan bersama dgn suami. Pengalaman sy bersalin anak no 2 bulan 4 hari tu. Mlm tu bersama dgn suami. Tgh mlm terus start contraction. Sampai Hospital doc cek dah bukak 2cm. Admit wad pukul 4am. Pukul 7am cek dah 4cm. Doc pecahkan ketuban, terus tolak labour room. Pukul 8.52am selamat dah bersalin baby 36w 1d 😌😌. Normal delivery

12mo ago

Buang dlm. Kandungan dlm air mani tu boleh trigger jadi contraction.