baby walker

baby umur berapa bulan kah sesuai untuk guna baby walker...benarkah usia 3 bulan sudah boleh...

21 Balas

No no no. NO. Tulang leher, pinggul & blkg baby blum kuat spnuhnya. Sebaiknya bg masa baby 6bulan+ masa bby sudah bljr mkn.

Pling sesuai bila baby dah boleh duduk sndiri, klu 3bulan tulang x kuat lagi tu,mengganggu tumbesaran tulang dia nti.

Anak kawan saya 5bulan dah duduk walker. Tapi anak saya x berani lagi🤣🤣

Tnggu anak dh blh brdiri.. Klau awl sngt nnti effect kpda tlang kki..

Saya 5 bulan sbb kesian tgok dia asyik baring.. Tapi bgi skjp2 je...

Tggu 8 ke 9 bulan... Time ni die tgh nk Guling2 tu

Tunggu baby dh pandai duduk.. Badan dh keras

ank sy 5m dah dduk dlm walker

Tggu 6 bulan ke atas la sis

Better 9 bulan sis..