baby walker

baby umur berapa bulan kah sesuai untuk guna baby walker...benarkah usia 3 bulan sudah boleh...

21 Balas

Ank sy 9bulan bru bg duk walker. Jgn la kcik lg dh bg duk walker. Atleast dh pndi duk sndiri. 3buln awl sgt. Bg la dia explore dlu keliling dia. Waktu cmtu dia bru nk blajar guling2 meniarap dh mummy suh duduk walker.

Tak berani nk bg pendapat umur berapa yg sesuai sbb anak sy tak pernah guna walker. Tp biasanya bila baby da tegap berdiri bila Di pegang boleh la kot letak dlm walker, sbb kl tak bahaya utk tulang belakang baby.😅

Actually Baby Walker di US, Canada dan negera Eropah sudah banned, sebab ia membantut perkembangan otot bayi serta mempunyai risk of injury yang paling tinggi digolongan bayi dan kanak kanak...Kita renungkan lah...

😁😂terima kasih ramai sudi jawab soalan ni... Ye betul tu kalau umur 6 bulan pun saya tak berani lg nk guna...ada yg syorkn pada usia 7 bulan itu pun bgantung pada keadaan baby...

3bulan terlampau kecil. Tunggu badan baby keras sikit. Mungkin 6bulan keatas. Tapi anak saya tak suka duduk dalam Walker. So Saya lepaskan je anak saya. Tak pakai walker.

6 months sis paling ok laa .. under 6 months jgn plisee .. 3 bulan awal sgt takot baby injured kaki dia ke ape ke .. kita xnampak dia punya luka kat dalam tuu .

awl sgt tu sis 3 bulan..sya 7 bln lbh bru blajar ajr dia ddk dlm walker tu pn bila nak buat keje je bg ddk dlm tu slbhnye bagi dia golek2 sendiri 😊

tengok badan seeloknya letak la baby dlm walker umur 6bulan time tu badan da keras jngn letak awal sgt kesian tulang belakang diorg masih lembut

Awal sangat 3 bulan..tunggu kaki dah tegap sikit dalam 6-7 bulan baru boleh. Walaupun sebenarnya walker sangat tak digalakkan

Umm..mcm terlalu awal sis..sbb baby lmbut lg tulang dy..xberani komen bnyk2 just bg pendapat sbb ank sy dulu xpnh guna walker😊