Nursing strike

baby umur 3 bulan 23 hari. seminggu dua ni dh mula refuse susu. kalau nak minum susu jenuh memaksa. dulu 2-3jam boleh mnum 4oz. skrg 4-5jam baru 2-3oz. lidah dan mulut cuci sedia. takde luka atau merah pon nampak. dia dah boleh meniarap sendiri jadi dia banyak nak meniarap dengan nak orang duduk kan dia. kalau tak bagi meniarap tu marah bkn main. 😂 ada solution tak? risau berat turun

3 Balas

Sis sama la anak saya dekat 3bulan hari tu sampai sekarang 3bulan 14hari dia macam mau takmau minum susu, sepatutnya 3jam 3/4oz sekarang 3jam lebih baru 3oz kdg tak habis pon, risau berat badan turun, asyik kunyah puting botol susu ja, kdg sampai terpikiq susu ni tak sedap ka ? Botol ni tak syok ka ? 😅

Sama situasi dengan baby saya. Baby sya pun tgh nursing strike. 3 bulan 2 minggu. Dah dua minggu reject bottle dan df. Baby sblum ni minum 3 oz/3-2 jam skrg nak habiskan 1 oz pun susah 😭

sama ngn baby sya nk masuk 4bulan dia xmau susu sangat dah ..jenuh paksa mnum susu