39w 3d dah

Baby tak nak keluar2 jugak , kalau overdue kena paksa beranak sakit tak ? #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

sakit tu perkara biasalah puan , dari pengalaman saya kena induce rasa macam sengugut je puan tapi kalau dah pecah air ketuban memang sakit dia tuh berganda2 tapi ikut atas orang juga .. sesetengah orang dia tak tahan dia nangis ada yang dia boleh tahan nangis gitu lah , saya masa first dulu takda nangis sebab misi cakap kalau kita nangis nanti badan cepat letih sebab nak kena teran lagi kan .. kena kawal pernafasan masa rasa sakit tuh tarik nafas hembus perlahan2 gitu lah misi dia ajar , huhuu tapi tak dapat lah saya bersalin normal sebab baby dah terberak dalam air ketuban dan jantung dia da lemah so kenalah emergency ceaser .. itulah pengalaman saya puan 😊 sekarang pregnant anak kedua dan saya teringin sangat nak merasa bersalin normal , semoga puan dipermudahkan urusan bersalin nanti ye ..

spe ade pnglmn tlg share pls