Outstation

Hi baby sy skrg 3m 16 days. Nanti bulan 1 7/11, 5 bulan dah. Sekarang full bf cuma start 2 mgu lepas baby nipple confius so jadi epmom kecuali waktu mlm dia mamai baru df. Ada buat stok frozen sikit sebelum masuk kerja haritu. Sekarang stok makin sikit n pump di tempat kerja masa lunch n masa drive balik ja,5pm. Gap byk jd yg pam letak chiller guna utk esok hari. Total 5oz cmtu je stp hri dua sesi tu. 1)Rasa2 kalau ambik milk booster blh tambah susu tak? Sebab tak jaga waktu pam, n ada masalah utk pam dgn situasi kerja. Ada beli handsfree to tak sesuai dgn kerja sbb agk byk menunduk byk backflow. Nak curi masa pergi pam pun mmg kerja agak busy. Tapi buat masa ni susu cukup utk baby, cuma bln 1 masa dia 5 bln, sy akan ke jepun 2 minggu training. Takut tak sempat langsung pam even masa lunch. Mgkn malam akan try bgun utk pam. Soalan ke 2-For sure susu akan drop kan tapi significant tak? Soalan ke 3- nak tanya perlu tak saya start introduce dia fm sbb masa 2 minggu nak tinggal dia nanti mungkin stok ckup 2,3 hari saja. Kalau nak intro perlu berapa awl n susu fm apa ya yg tak mahal sgt n baby selalunye okay? Baby nanti husband n mak mertua jaga. Takut kalau intro masa sy tak ada kalau baby tak okay agak susah. Tqqq semua soalan panjang sgt

Outstation
1 Balas

1. Boleh je puan nak try milk booster tapi macam yang puan cakap, waktu kerja yang busy takut still tak sempat pump. 2. Tak salah nak start fm, boleh beli trial pack dulu puan... Kalau serasi baru beli yang besar... Apa2 pon semoga dipermudahkan urusan puan.

5y ago

Biasa sesetengah klinik dan farmasi ada jual puan... Kadang2 kat pasaraya macam econsave pon ada...