Baby 35 hari

Baby sy hari ni 35 hari.. minum susu fm + susu ibu... normal ke baby x berak 1 hari ni?

96 Balas

anak sy pn sama. prem... die berak x menentu. paling lama 3hari baru sekali buang air besar. tp skrg da masuk 3hari. still juga xkuar. susu minum fm+direct feeding. perut xkeras x kembung pn. pening ni pk. esok nk tgk mcm mana

anak sy pun 1m, bf and fomula sikit. bila ada hari bg fomula dia cam berak 1-2 kali je tp sekali banyak. saya utamakan susu badan 2 hari tu berak dia 2-3 kali jugak la sehari. asalkan berak tu warna normal x apa

baby saya pun mcm tu jgk xberak 1hari,kalau berak najis berwarna hijau, biasenya kalau najis hijau org ckp sarat,saya p bli ubt sarat di klinik ,skang baby okay,berak hari2 tapi still lg bg ubt sarat

2y ago

serat kot

Normal sis, kerapkan buat senaman basikal dan urut tapak kaki dan perut baby. Anak saya tiap kali buat senaman basikal mesti terus kentut dan lawas berak. Kadang2 sebab pemakanan ibu jugak effect perut anak

Kadg² tgk pda susu fm jgk...sy aritu anak x berak dri pagi smpai petg je dah mngelabah😅sekali mlm bru die nak mmbuang...alhamdulillah lpas dri tu mmbuang spt biase setiap hari...skrg dah hari ke-33😊

ank sy 37hari sehari 2/3 berak..mybe sis kena tukar susu formula tu mngkin tak sesuai ngn baby sis .. susah nak tau bby sesuai ketak klau campur susu.. tpi cuba try tukar dlu la ya..

Sama dengan saya baby pernah tak berak 1 hari. Tapi esoknya tu dia berak banyak sangat 😂 saya ada baca artikel kalau baby tak berak mungkin sebab tak cukup susu wallahualam saya tak pasti.

mcm saya haritu. esoknya saya just bagi susu bf jee. terus berak² 😂 tapi sebenarnya normal untuk baby kalau dia tak berak 1 atau 2hari. kene rajin research kat google

baby sy 36 hari. dh 2 hari x berak. pegi KK ada check up, dctr kata klu bf + fm klu 2 hari tu normal as long dia ada kentut. tp klu lbh dr 5 hari tu kena refer dctr

saya pulak baby 39hari. hari hari berak. boleh kata 10kali sehari atau lebih. dah bawa pergi klinik doktor kata najis baby saya normal and baby tak ada tanda dia sakit.