Anak tsk berak

Baby sy full bf .. tp nk msok 6 ari tak berak . Ada momy yg pnh alami tak? Normal atau perlu ke hospital

3 Balas

Anak saya mcm sis. 6 hari baru berak. Tapi ada satu haritu 4 hari tak berak, dia meneran sungguh sampai nangis tak henti, saya bawak pi hospital. Doc xray tgk taik penuh usus & doc bg ubat sembelit terus berak kat hospital tu. Tapi doc cakap normal kalau full bf tak berak seminggu. Kalau baby sis okay tak meragam tunggu je dia berak. Tapi boleh saya tahu tak baby sis ada tak meneran lama lama kalau nak kentut? Sbb baby saya selalu mcm tu. Risau dah 3 bulan 🥺 & anak saya berak pulak 3-5 hari sekali

2y ago

Alhamdullilah dh bawak gi klinik baby okey … ari lps bawak gi klinik terus berak .. x sempt bg ubat lawas berak yg doktor .. baby sy so far dia x meragam dia aktif mcm biasa perut x kembung .. kentut kerap dan berbau .. cuma klu dia tdo tu dia sll mengeliat mcm x kena jea tp dia still tdo ..

fully bf normal. ada yg sampai seminggu gitu. asalkan dia sendawa, kentut, kencing ok, kerap buat senam kayuhan kaki, urut ILU pada perut.

2y ago

Alhamdullilah dah bawak gi klinik baby okey .. ari lps bawak gi klinik terus berak hehe x sempat bg mkn ubat lawas berak yg doktor bg tu

berapa bulan tu? boleh je kalau nak bawa pergi check.

2y ago

Alhamdulillah..... Sebab dulu baby saya pun gap 5-6 hari. Waktu dia mula makan pun masih gap yang sama. Saya bawa dia pergi check, risau la sebab dah makan. Tapi dia okay je, active, kentut, perut lembut etc doc cakap maybe pattern gap dia camtu. Balik dari klinik tu, poopoo terus. 🤣 Texture najis okay je. Sekarang dah 11bulan, makan pun macam2, gap tak lama dah. 1-2hari je.