Baby berak hijau

Baby sy dah 2 minggu berak hijau + lendir..xpe ke ye?

26 Balas

bby awak ada jaundice kah sis ? klu bby ada kuning mmg najis akan hijau , hijau kehitaman atau pun hitam . nurse sya ajar utk bgi cpt trun kn dan bgi berubah wrna najis selang seli kn susu bdn dan formula . utk smntara bgi reduce dia pnya kuning nnti bila bacaan kuning dah jtuh dah bleh fokus utk susu bdn shaja 😊

biasanya kalau hijau tak ckup hindmilk. menyusu tak lama kalau susu badan

normal ke anak kerap berak ..dalam sehari berkali2 bby membuang ?

Occasionally, green, mucus-like poop can be caused by a virus commonly seen in babies. If your child has green poop and symptoms of diarrhea, fever, or irritability, call your pediatrician. -31 Mac 2022 (webmd)

Hijau still normal . Still pejal kn . Ank ade flu ke .

5y ago

My bby klu flu . Poo akan hijau n lendir . Kdg2 i prasan klu i mkn sayur hijau byk poo bby pon hijau 😅

sy ad kna infom nurse dkt wad bsalin dgn wrded msa ank tggi kuning,poo hjau plus lendir tu bahya sdh..tp of hjau ja then xda lendir tu berak bby msa dlm perut kta.. tu yg sy kna bgtau la

Bby sya pon sis ...umur 1 bln berak cair wrna kuning...kerap juga kentut... #susuibu

1y ago

sama laaaa..hihi

normal tue berak hijau sbb msh usus bby nie msh baru biasa ada lendir kalau sdah drang brapa bulan sdh blh makn sdah baru lh ada prubahan berak

susu fm biasanya najis coklat keperangan, kalau susu ibu warna kuning. kalau hijau tu x pasti..mgkin x sesuai susu fm..

Baik pergi klinik kk. Tanya dktor sana

2y ago

normal jek momy kan lendir tu ..kira kahak bby semasa dlm kandgn jdi bila ada keluar tu normal shjaaa ..✨