Baby saya meragam asyik nngis tkmau dgn orang

Baby sy baru ni msuk 6 bulan trus tukar peel asyik nngis je tknk dipegang n tknk ngn org kcuali sy n suami,, cmne ye nk buat? Sblum ni die baik je ,, die tknk tnggal ngn pngasuh pun cmtu apa nk bt ye , oh ye susu pun tkk mkn pun skit #bantujawab #SeriusTanya

5 Balas

tu semua normal. biasa bila dah masuk 6 bulan memang akan ada separation anxiety. kalau boleh nak lekat manjang je dgn parents terutamanya ibu. just cakap je berulang kali kat anak contohnya "ibu pergi kerja. adik tinggal dengan pengasuh kejap ye." setiap kali nak tinggalkan anak tak kisah la kat dalam ke luar rumah, cakap je ayat yg sama berulang² supaya anak faham walaupun ambil masa

dia dah start kenal dan mula pilih orang yang dia selesa.. dia dah ada rasa takut untuk ditinggalkan.. Pengasuh ni jaga dah lama atau macam mana? Sepatutnya baby dah okay dengan orang yang dia biasa lihat.. Ada nak tumbuh gigi tak? biasanya boleh jadi faktor kurang makan, minum susu..

3w ago

rsenye mcm ada

Anak2 bila tukar bulan tukar tahun peel pon akan bertukar Ada ketara ada tak

normal sis...anak saya 1tahun 3buln lebih pn msi mcm tu...

Normal.. anak sye da 20 bln pun still tkot ngn org..