Bayi kerap minum susu

Baby sy baru berusia 5 minggu. Tapi kerap betul minum susu. Awal² dulu tak tahu, bila baby menangis mesti bagi susu, sejam sekali la senang kata. Bila baby dah masuk 5 minggu ni, sy bagi 3oz. Tetap menangis dan kehausan. Perut pula setiap masa kembung. Tapi baby selalu kentut n najis pun ok. Tiga kali tukar susu fm sebab kali pertama baby sembelit. Kali kedua najis cair. Yg kali ketiga sy disiplin bagi susu 3 jam sekali. Alhamdulillah la. Cuma baby kerap nangis lepas menyusu macam tak cukup. Sy perlu buat apa ya? Sy tak bf baby sebab ada masalah inverted nipple. Tak sempat nak pam jadi punca susu drop. So memang fully susu fm. #bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

4mo ago

terima kasih mirai. sy akan cuba tips² yg diberikan. malam tadi cuba bagi baby 1oz lg, terus tido. alhamdulillah. .lepas ni sy akan bagi 4oz saja.